Kalat ja äyriäiset

Lohta ja sitruunaa vartaassa

Aurinkoiset päivät ja kesäillassa kuumenevat grillit ovat saapuneet! Nyt just tosin näyttää uhkaavasti siltä, että tämä meidän kesä oli ihana ja juuri ja juuri yhden viikonlopun mittainen. No, ei tietenkään. Se ihana, pitkä kuuma kesä on onneksi vasta tuloillaan.

Meidän mökki- ja grillikausi alkoi grillatuilla vihreillä parsoilla, paahdettuilla ruusukaaleilla sekä näillä ihanan kesäisillä lohi ja sitruuna vartailla. Seurakseen ne vaatimalla vaativat niitä tajuttoman kalliita kotimaisia uusia perunoita keitettynä. Vaihtoehtoisesti suosittelen kohtuuhintaisia varhaisperunoita tähän tapaan paahdettuna, molempi parempi.

Nämä grillatut lohivartaat ovat t o d e l l a herkullisia ja keveitä, juuri sopivia kesäillalliselle. Sitruunasiivut lohiviipaleiden välissä antavat joka ikiselle lohipalalle raikkautta ja tuplavarrastus helpotusta vartaiden kääntämiseen grillillä, kun palat eivät pyöri yhdessä puikossa väkkäränä. Toinen vinkki minkä tässä tarjoilen on grillimatto. Tuo musta levy, joka näkyy kuvissa lohivartaiden alla. Ostin omani viime kesänä Amazonista, mutta kai niitä voi jo saada kaupoistakin. Erinomainen apu, kun haluat grillata jotain tosi pientä, kuten katkarapuja tai kun haluat mehevää ja mehukasta lohta tarjolle.

Suosittelen!

Näihin vartaisin tarvitset:

  • Merilohta
  • Pesty luomusitruuna
  • pikkubasilikaa tai oreganoa tai timjamia
  • Chili flakes rouhetta
  • sesaminsiemeniä
  • mustapippuria ja suolaa
  • oliiviöljyä
  • varrastikkuja – jos käytät puisia, niitä kannattaa pitää vedessä noin puolisen tuntia ennen vartaiden rakentamista

Leikkaa merilohi mahdollisimman samankokoisiksi paloiksi ja poista nahka. Leikkaa sitruuna oikein ohuiksi siivuiksi. Pujota lohipala kahden varrastikun läpi. Seuraavaksi taita sitruunasiivu puoliksi ja pujota siivu lohen perään vartaaseen. Jatka sopiva määrä molempia niin , että viimekseksi laitat lohipalan. Tee niitä monta varrasta kuin syöjiä. Eivätkö näytäkin suloisilta?

Kun vartaat ovat valmiit sivele lohien molemmille puolille oliiviöljyä pullasudilla. Mausta pinnat yrttisilpulla , chili flakes mausteella, mustapippurilla, suolalla ja lopuksi sesaminsiemenillä.

Kuumenna grilli medium lämmölle ja aseta vartaat grilliin. Kääntele vartaita niin, että saat tasaisen paiston. Älä paista liian kuivaksi. Tästä tulee tämän kesän suosikkisi, sen lupaan.