Kalat ja äyriäiset

Hummerilla uuteen vuoteen?

Muutama vuosi sitten vietimme joulua Saint Lucian saarella Karibialla ja söimme jouluaaton illalliseksi pihagrillissä grillatut hummerit. Tänä jouluna päätimme tehdä samoin. Aattoillan pitkän pöydän ääressä söimme alkuun vitello tonnatot, pääruuaksi hummerit ihanalla voigratiinilla ja jälkiruuaksi madeleineja. Kuinka epäortodoksista mutta ihanaa!

Ja joulun pääpäivän tarjoilun, senkin laitoimme sekaisin. Vietimme perheen pääjuhlaa viikon lopulla. Aloitimme kalapöydällä, jota r a k a s t a n, mutta skippasimme tänä vuonna laatikot ja kinkut ja nautimme niiden sijaan ihanaa ystäviemme lammasfarmilta, itse savustamaa savulammasta kermaperunoilla ja paahdetuilla porkkanoilla.

Olipas täydelliset illalliset. Niin erinomaiset, että pohdimme näiden ruokien päätymistä perheemme joulutraditioksi, sillä miksipäs ei!

Uudenvuoden aattoiltaan, tämän kummallisen vuoden 2020 lopetukseen, nämä hummerit sopivat ainakin erinomaisesti!

Tällä kertaa laitoin hummerigratiiniin:

  • Yksi puolitettu hummeri per illallistaja
  • 100 gr voita
  • 10 salvian pientä lehteä
  • pieni kourallinen persilijaa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 rkl Panko korppujauhoja
  • suola ja valkopippuria
  • puolikas limen raastettu kuori
  • 1 limen mehu

Leikkaa terävällä veitsellä yrtit pieneksi hakkelukseksi. Sekoita niihin yksi puristettu valkosipulinkynsi ja voi. Lisää limen hienoksi raastettu kuori ja mehu, sekä panko jauhot. Mausta ripauksella suolaa ja valkopippuria.
Levitä seos tasaisesti halkaistujen hummereiden pinnalle.

Uuniin 275 astetta noin 5 minuuttia. Sitruunaa ja persilijaa viereen ja tarjolle.

Herkulliset hummerit sinulle Helsingissä toimittaa Kari Kurppa , Bulevardi 22, 044 915 6767