Contorni, lisukkeet, Kasvikset

Grillatut fenkolit

Eikö voitaisi sopia, että grillikesää on vielä paljon jäljellä eikä sisätiloihin ole vielä kiire? Minä ainakin yritän venyttää vielä hetken vaikka se vaatisi toppaan pukeutumisen. Ja jos niin yrität sinäkin, niin kokeilepas näitä grillattuja fenkoleita lihan tai kalan seuraksi.

Tarvitset vain:

  • pari kaunista fenkolia
  • puolikkaan sitruunan
  • parmesania
  • suolaa
  • oliiviöljyä

Puhdista fenkolit ja leikkaa niistä kannat pois. Muista säästää fenkolin tillimäisiä tupsuja pieni keko. Leikkaa fenkolit noin 4-6 lohkoon. Ripottele niiden pinnalle oliiviöljyä ympäriinsä ja grillaa lohkot grillin parillalla tai grillausmaton päällä kunnes kypsiä ja kauniin ruskeita pinnaltaan. Tämä vie noin 10 minuuttia.

Nosta fenkolilohkot tarjoiluvadille ja raasta niiden pinnalle puolikkaan sitruunan kuori oikein hennolla raastimella. Purista tuon sitruunanpuolikkaan mehu päälle. Myllystä suolaa ja loraus oliiviöljyä. Pinnalle hentoa parmesanraastetta sekä ne fenkolin tupsut.

Oikein täydellistä!